Nieuws

‘Muurtje van Moulijn’ krijgt strook foto’s

on

Boven het nieuwe ‘Muurtje van Moulijn’ komt een strook foto’s die de levensloop van Coen Moulijn weergeeft. Dat is de uitkomst van een internetstemming.

Feyenoord-legende Coen Moulijn leerde als jongetje voetballen tegen een muurtje in de Bloklandstraat in het Oude Noorden in Rotterdam. Deze muur is allang verdwenen, maar als eerbetoon werd er een ‘kunstmuurtje’ neergezet. Maar ook dit muurtje moest verdwijnen omdat er een fiets- en wandelroute naar het Zwaanshals wordt aangelegd.

Daarom werd er besloten een derde muurtje voor de oud-Feyenoorder te bouwen. Ditmaal komen de stenen wel uit de oorspronkelijke bebouwing van de Bloklandstraat. Kunstenaar Hans Citroen maakte twee varianten voor het nieuwe muurtje. Rotterdammers konden op internet stemmen voor een van de ontwerpen.

Ongeveer duizend mensen brachten hun stem uit. 76 procent van de stemmers koos voor een strook kleinere foto’s boven het muurtje. Het alternatief, twee grote foto’s aan de gevel boven het muurtje, is nu definitief van de baan.

Welke foto’s er boven het muurtje komen, is nog onduidelijk. Tot 1 september kan iedereen suggesties uploaden op de website muurtjevanmoulijn.nl. Het muurtje wordt dit najaar onthuld.

Bron: Rijnmond.nl