Feyenoordinbeeld

Mourinho geeft Mkhitaryan een kans tegen Feyenoord

on

Feyenoord krijgt donderdag te maken met Henrikh Mkhitaryan. Volgens Engelse media heeft trainer José Mourinho van Manchester United de Armeense miljoenenaankoop een basisplaats toegedicht in de confrontatie met de Rotterdammers in de Europa League.

.

,,Ik heb hem verteld dat hij gebruikt gaat worden tegen Feyenoord”, zei Mourinho volgens Britse media. Mkhitaryan, die afgelopen zomer voor 42 miljoen euro overkwam van Borussia Dortmund, heeft sinds september geen minuut meer gespeeld in de Premier League. Wel viel de 27-jarige middenvelder tegen Fenerbahçe in de Europa League in. Hij was pas in vijf wedstrijden actief voor Manchester United.

.

Mourinho hield de Armeniër buiten de selectie voor de topper tegen Arsenal in de Premier League. Volgens de Portugees was dat ‘niet de wedstrijd voor hem’. ,,Ik denk niet dat hij veel heeft aan een invalbeurt van tien of twintig minuten. Hij heeft minder druk en betere omstandigheden nog om zijn kwaliteiten te laten. Hij heeft een goede wedstrijd vanaf de start of vanaf het begin van de tweede helft nodig.”

.

Overwintering

Die kans krijgt hij tegen Feyenoord in een voor Manchester United belangrijk duel. De club staat derde in poule A, een punt achter koploper Feyenoord en nummer twee Fenerbahçe. United moet winnen om uitzicht te houden op overwintering.

.

Mourinho gelooft erin dat zijn pupil belangrijk wordt voor Manchester United. ,,Hij doet z’n best. Hij gaat goed om met zijn frustraties: hij is stil, werkt hard en probeert aan te haken. Ik geloof dat hij zijn stempel op het team kan drukken zodra hij gewend is aan de Premier League.”

.

Bron: Ad.nl