Nieuws

“Mitchell te Vrede is gewoon goed bezig”

on

Mitchell te Vrede heeft zijn start niet gemist in de voorbereiding op het nieuwe seizoen met Feyenoord. De spits liet in twee oefenduels al zeven treffers noteren. Hoofdtrainer Ronald Koeman is content met de progressie van de 21-jarige aanvaller.

“Mitchell is gewoon goed bezig”, laat Koeman doorschemeren tegenover het Algemeen Dagblad. “In het zestienmetergebied is hij tot veel in staat, vooral door zijn kopkracht. Tegen Hardenberg speelde hij uitstekend. Hij zit duidelijk veel dichter tegen het eerste elftal aan dan vorig seizoen.”

Vorig seizoen stond Lex Immers in de spits toen Graziano Pellè ontbrak. “Ik moet nu zorgen dat ik in beeld ben als Pellè er weer een keer niet bij is”, aldus Te Vrede zelf. “Of als er in wedstrijden nog iets moet worden geforceerd, dan moet ik er staan. Ik train hard en ben blij dat ik al zeven goals heb meegepikt. Natuurlijk was het tegen FC Horst en HHC Hardenberg. Maar ik kijk liever naar de manier waarop wij scoren. Ik moet van de coach naar de eerste paal komen, mijn kopkracht gebruiken. En dat lukt aardig.”

Bron: Soccernews.nl