Nieuws

“Leg de beelden dan voor aan Clattenburg, die vorig jaar de CL-finale floot”

on

Middenvelder Tonny Vilhena mist de aankomende twee wedstrijden van Feyenoord door een schorsing. En dat is behoorlijk pijnlijk voor scheidsrechter Danny Makkelie, die zich onlangs bij de beroepscommissie meldde met de boodschap: als ik de overtreding van de Feyenoorder gezien had, had ik een gele kaart gegeven.
.

Dat is in ieder geval de conclusie van oud-arbiter Mario van der Ende. Die stelt in gesprek met De Telegraaf: “Dit is pijnlijk voor Makkelie en de KNVB moet hem niet in die positie brengen. Eerst had hij het niet gezien en daarna vond hij het geel. Het leek nu op een vriendendienst en je kunt je afvragen hoe zoiets in Amsterdam valt. De aanklager wilde vier duels schorsing. Je ziet hoe vreemd het is als je binnen je eigen organisatie verschillende meningen hebt.”

.

Van der Ende draagt ook een oplossing aan: “Leg de beelden dan voor aan een Clattenburg uit Engeland, die vorig jaar de Champions League-finale floot. Die kan het allerbeste oordeel geven, beter dan de heren achter de tafel.” Hij sluit af: “Dit is allemaal heel onhandig geweest. Maar goed, dat was eerder ook de opmerking van een potentiële KNVB-directeur (Gijs de Jong, red.) dat Feyenoord hopelijk kampioen wordt.”

.

Bron: Soccernews.nl

Aanbevolen voor jou