Kuyt roemt karakter Feyenoord

In het Feyenoord-kamp waren zondagmiddag veel lachende gezichten te bespeuren. De spelers beseften dat ze met de 1-2 overwinning een belangrijke slag hadden geslagen en roemden na afloop vooral het karakter dat ze hadden getoond.
.

Dirk Kuyt

‘De eerste helft was niet goed,’ had ook Dirk Kuyt gezien. ‘We kwamen 1-0 achter op een lastig bespeelbaar veld, maar na rust hebben we de tegenstander opgevreten. We knokten onszelf terug in de wedstrijd, waren scherp in de duels.’

.

Kuyt: ‘Zoals we in de tweede helft speelden, dát is het team dat we willen zien. We hebben echt karakter getoond en laten zien dat we niet alleen fysiek maar ook mentaal sterk zijn. Dit geeft een heerlijk gevoel, zeker met het oog op de volgende wedstrijd, uit tegen Ajax. Ik hoop dat we de interlandperiode goed doorkomen en dat de jongens met blessures fit raken, zodat we met een zo fit mogelijke selectie de Klassieker kunnen spelen.’