Nieuws

Kuyt na eerste week Feyenoord: ‘Die kleedkamer lijkt wel een speeltuin’

on

Eric Gudde moest hard bezuinigen toen hij bij Feyenoord binnenkwam als algemeen directeur, maar met succes. De Rotterdammers kroonden zich dit seizoen na achttien jaar weer tot landskampioen..

“Achteraf zijn we hartstikke blij dat we verloren bij Excelsior. Anders hadden we nooit die fantastische 14 mei meegemaakt”, zegt Gudde in de Volkskrant. Op de slotdag versloeg Feyenoord in De Kuip Heracles Almelo. “Ik dacht, jeminee, wat een dag. Veertig seconden na half drie scoort Dirk Kuijt 1-0. Wat er toen gebeurde in de Kuip heb ik nooit meegemaakt. Die ontlading. Martin (Van Geel, technisch directeur) sprong ongeveer door het plafond heen.”

.

Daarmee was het verhaal compleet: van bijna faillissement tot kampioen. “Ik herinner me de eerste bezuinigingsronde. Portokosten met tienduizend euro omlaag. Lunches A1 afgeschaft. We hadden wel vijftig van die opdrachten. We keerden terug naar de basis. Ik heb het nooit ervaren als bijna-faillissement. Alleen stonden alle lichten op donkerrood”, aldus Gudde. “Dat je op 27 februari dacht: pfff, we hebben de salarissen betaald, maar hoe gaan we dat in godsnaam in maart doen.”

.

Feyenoord kroop echter uit het dal en maakte ook in de kleedkamer een professionalisering door. “Het topsportklimaat was al aangescherpt, maar het gaat ook om topsportmind. Daarin heeft Dirk Kuyt een belangrijke rol gespeeld. Die zei na een week: ‘Die kleedkamer lijkt wel een speeltuin.’ Door het gedrag van spelers, hun voorbereiding. De balans is beter nu, ook dankzij doelman Vermeer en nieuwelingen als Jones en Jörgensen.”

.

Bron: voetbalprimeur.nl

Aanbevolen voor jou