Nieuws

Kuyt kreeg direct transferverzoek: ‘Of ik me op de eerste training kon melden’

on

Nadat Dirk Kuyt bekendmaakte dat hij een punt zet achter zijn spelersloopbaan, kreeg hij direct een belletje uit Katwijk. Zijn oude club Quick Boys polste hem voor een terugkeer op sportpark Nieuw-Zuid, de club van waaruit hij de transfer naar FC Utrecht maakte.
.

“Of ik me op 11 juli bij de eerste training van Quick Boys kon melden”, lacht Kuyt in gesprek met het Algemeen Dagblad. De 36-jarige routinier voelt er echter niets voor. “Ik moet na een carrière van twintig jaar echt tot rust komen. Feyenoord biedt mij een afscheidswedstrijd aan. Ik kijk ernaar uit om straks nog een keer op het veld te staan met allemaal spelers met wie ik in binnen- en buitenland heb samengespeeld.”

.

Kuyt gaat zich richten op het technische vlak van het voetbal. “De laatste jaren heeft Martin van Geel mij al bij veel dingen betrokken. Samen met de club heb ik Steven Berghuis kunnen overtuigen voor Feyenoord te kiezen. Tonny Vilhena tekende gelukkig bij, ik had een prima band met hem en zijn vader. Ik ben blij dat er voor beide partijen een perfecte oplossing is gekomen.”

.

“Feyenoord kwam zelf met de naam Brad Jones toen Kenneth Vermeer geblesseerd raakte. Ik kende Brad uiteraard goed en heb met hem gesproken. Ik ben blij dat ik de kwaliteit heb om bepaalde mensen te verbinden en dat ik over heel veel contacten beschik in de voetballerij”, aldus Kuyt.

.

Bron: voetbalprimeur.nl

Aanbevolen voor jou