Kuyt: ‘Ik miste de scherpte die ik normaal wel heb’

Bij de spelers van Feyenoord overheerste na afloop van het thuisduel met FC Groningen (1-1) de teleurstelling. De ploeg had de derde plaats graag verder willen verstevigen, maar kwam ondanks een groot aantal kansen niet verder dan een gelijkspel. Lees hieronder de reacties van Dirk Kuyt, Karim El Ahmadi en Eric Botteghin.

.

Dirk Kuyt:

‘De scherpte die we de laatste weken wel hadden, misten we nu in de eerste helft. Als team hebben we in de tweede helft goed gereageerd. Het enige dat we onszelf kunnen verwijten, is dat we niet vaker hebben gescoord. Ik kreeg twee, drie goede kansen maar miste de scherpte voor de goal die ik normaal wel heb. Het is jammer dat we de lijn van de afgelopen weken niet hebben doorgetrokken.’

.

Eric Botteghin:

‘Het is duidelijk dat we twee punten verloren hebben. Waar we de vorige weken telkens goed begonnen, lukte dat vandaag niet. Het is moeilijk te verklaren hoe dat komt. In de tweede helft ging het beter, maar helaas hebben we niet vaker gescoord. Met de bekerfinale waren we zeker nog niet bezig. Winnen en daardoor de derde plaats verstevigen, dát is wat we wilden. Jammer genoeg is dat niet gelukt.’

.

Karim El Ahmadi:

‘Je kunt zeggen: soms zit zo’n wedstrijd ertussen, maar gezien de kansen hadden we gewoon van Groningen moeten winnen. In de eerste helft waren we slordig, maar kregen we desondanks nog wat kansen. Na rust speelden we een stuk beter, maar helaas wilde de tweede goal er niet in. Hopelijk kunnen we woensdag de derde plaats veiligstellen. We hebben alles in eigen hand en mogen deze voorsprong niet meer weggeven.’