Kuipers negeert incident na Feyenoord – PSV

Scheidsrechter Björn Kuipers heeft na afloop van de wedstrijd Feyenoord – PSV niets vermeld op het wedstrijdformulier over het incident dat kort na het laatste fluitsignaal plaatsvond in de catacomben van De Kuip. Jeremain Lens van PSV stond Feyenoord-verdediger Joris Mathijsen op te wachten, waarna een opstootje volgde.

Enkele minuten voor het incident maakte Lens de weg vrij voor Kuipers naar de kleedkamer. Vervoglens konden spelers en begeleiders van beide ploegen na veel duwen en trekken een escalatie van het flinke handgemeen ternauwernood voorkomen. De aanklager van de KNVB zal zich maandag buigen over de zaak. Lens had het in de wedstrijd al een aantal keren aan de stok met de 32-jarige Mathijsen.

Feyenoord won de wedstrijd met 2-1 van PSV. In de eerst helft kwam de ploeg van trainer Ronald Koeman op achterstand door een doelpunt van Lens, maar na rust zorgden Ruben Schaken en Graziano Pellè voor de Rotterdamse zege. De achterstand van Feyenoord op de Eindhovenaren bedraagt nu nog drie punten.

Bron: Rijnmond.nl