Nieuws

Krimpen maakt zich op voor huldiging Gio

on

Krimpen aan den IJssel is klaar voor het drukst bezochte evenement van dit jaar, misschien wel van deze eeuw. Vanmiddag vindt voor het gemeentehuis de huldiging plaats van inwoner Giovanni van Bronckhorst. ,,Dit moet een feest worden voor iedereen’’, blikt burgemeester Martijn Vroom vooruit. 

.

Wie de afgelopen dagen het imposante gemeentehuis van Krimpen binnenliep, zag een wirwar aan agenten en beleidsmedewerkers, druk overleggend over de huldiging voor ‘Gio’. Als getogen Krimpenaar is hij mateloos populair bij inwoners, zeker nu hij Feyenoord het eerste landskampioenschap sinds 1999 heeft bezorgd.

.

De protocollen liggen klaar voor wat zomaar eens de drukste bijeenkomst in tijden kan worden. De verwachting is 10.000 uitzinnige fans als Van Bronckhorst op het bordes bij het Raadhuisplein zijn opwachting maakt, uitkijkend over ‘zijn’ dorp.

.

Burgemeester Martijn Vroom, zelf fervent aanhanger van Feyenoord, kijkt vol trots uit naar de huldiging. Zelf loopt hij al de hele week met een Feyenoordspeldje op zijn borst door zijn gemeente. 

.

Bron: Ad.nl