Feyenoordinbeeld

KRAMER REDT PUNT VOOR FEYENOORD IN UTRECHT

Feyenoord heeft aan de uitwedstrijd tegen FC Utrecht ternauwernood een punt overgehouden. De ploeg leek in Stadion Galgenwaard de tweede nederlaag van het seizoen te gaan lijden, maar door late goals van Nicolai Jørgensen en Michiel Kramer eindigde de wedstrijd toch nog in 3-3. Dirk Kuyt tekende voor de andere Feyenoord-treffer.

.

Feyenoord had met name in de eerste helft veel moeite met Utrecht, dat met snel en direct spel de aanval probeerde te zoeken, terwijl Feyenoord zelf de bal vaak te snel kwijt was. Al binnen twee minuten leidde dat tot de openingstreffer. De thuisploeg veroverde de bal op het middenveld en na een pass van Nacer Barazite stond Sébastien Haller ineens voor Brad Jones, die kansloos was op de schuiver van de spits.

.

Ook in de rest van de eerste helft was Utrecht de bovenliggende partij. De thuisploeg vond regelmatig de vrije man op het middenveld, terwijl met name rechtsback Giovanni Troupée vaak mee ten aanval trok. Dat had tot gevolg dat Eljero Elia veel verdedigende meters moest maken en daardoor aanvallend niet veel van waarde kon zijn.

.

De meeste van de spaarzame Feyenoord-aanvallen gingen dan ook over rechts, waaronder de aanval waaruit al na vier minuten de gelijkmaker ontstond. Nicolai Jørgensen wist de voorzet van Rick Karsdorp niet te benutten, maar Kuyt was attent en schoot de rebound in de korte hoek langs Robbin Ruiter. Het was direct het laatste schot tussen de palen dat Feyenoord in de eerste helft wist te produceren.

.

De tactische omzetting die Van Bronckhorst in de rust deed – Feyenoord ging 4-4-2 spelen met Kuyt naast Jørgensen – was een logische, maar net als in de eerste helft moest de ploeg een vroege tegentreffer slikken. Na slordig uitverdedigen van Elia kon Jones het schot van Soyfan Amrabat nog wel keren, maar de rebound van Troupee was de doelman te machtig.

.

Daardoor moest Feyenoord opnieuw in de achtervolging. Met Bilal Basaçikoglu als verse kracht voor Toornstra herstelde Van Bronckhorst twintig minuten voor tijd het driespitsensysteem. De waarde van Basaçikoglu werd kort voor tijd bewezen, toen een actie van hem uiteindelijk werd afgemaakt door Jørgensen, die eerder al een goede kans had gemist.

.

Op dat moment had Utrecht echter al een derde treffer gemaakt, waarbij Karsdorp een negatieve hoofdrol speelde. De verdediger leverde de bal in bij een Utrechter en gleed vervolgens ongelukkig uit, waardoor de thuisploeg een vrije doortocht had richting Jones. Die redde in eerste instantie nog, maar kon de rebound van Jones niet keren.

.

Na de aansluitingstreffer van Jørgensen had Feyenoord maar liefst negen minuten blessuretijd – bijgeteld vanwege een serieuze blessure van Utrecht-doelman Ruiter – om toch nog een punt uit het vuur te slepen. Met Michiel Kramer voor Jan-Arie van der Heijden wisselde Van Bronckhorst offensief, net als uit tegen N.E.C. En net als toen was het Kramer die Feyenoord in extremis redde. In de voorlaatste minuut kopte hij raak uit een corner, waarmee hij Feyenoord alsnog een belangrijk punt bezorgde. Door het gelijkspel blijft de ploeg aan kop van de Eredivisie, al heeft Ajax na veertien speelronden evenveel punten.