KRAMER LAAT DE KUIP JUICHEN TIJDENS BENEFIETWEDSTRIJD

Feyenoord kan terugkijken op een succesvolle benefietwedstrijd voor het Sophia Kinderziekenhuis. Dankzij twee doelpunten van Michiel Kramer werd met 2-0 gewonnen van FC Dordrecht, op een avond waarop dankzij een grote opkomst van supporters een mooi bedrag bijeen werd gebracht voor het goede doel: onderzoek naar sikkelcelziekte.

.

De avond waarop het goede doel voorop stond, was voor trainer Giovanni van Bronckhorst tegelijkertijd een goede gelegenheid om eens wat andere spelers aan het werk te zien dan de Feyenoorders die dit seizoen veelal in actie komen.
.

Van Bronckhorst gaf tegen FC Dordrecht bijvoorbeeld Onder 19-spelers Mats Knoester en Nigel Robertha vanaf de aftrap de kans om zich te presenteren aan het legioen, terwijl na rust ook Jordy Wehrmann en Alex Bangura in het veld kwamen. Zij waren onderdeel van een zeer jeugdig elftal van Feyenoord, waarin ook plaats was voor onder meer Gustavo Hamer en Mo El Hankouri.

.

Die ploeg had aan één tempoversnelling genoeg om met een voorsprong de rust in te gaan. Doelpuntenmaker was Kramer, maar de goal kwam voor een groot deel op het conto van Marko Vejinovic en Simon Gustafson. De Zweedse middenvelder werd met een knappe dieptepass vrijgespeeld door Vejinovic, waarna Kramer dankzij een slim tikje breed de bal alleen nog binnen hoefde te werken.

.

De voorsprong was op basis van de verhoudingen op het veld terecht. Hoewel het speltempo aan beide kanten niet hoog lag, was het Feyenoord dat een overwicht had en de beste kansen creëerde. Zo schoot Knoester vroeg in de wedstrijd van afstand net naast en raakte Kramer even later de paal.

.

Kramer had halverwege de tweede helft meer succes, toen hij werd ingespeeld door Vejinovic en met een schot uit de draai keeper Niv Antman verraste: 2-0. Even eerder was al een luid gejuich te horen geweest in De Kuip, op het moment dat Dirk Kuyt als invaller in de ploeg kwam. De supporters toonden daarmee hun waardering voor de aanvoerder, die ruim twintig minuten speeltijd kreeg.

.

In die fase werden de ruimtes op het veld steeds groter, maar Feyenoord slaagde er niet in om daarvan te profiteren. Aan de andere kant van het veld oogstte Kenneth Vermeer in de slotminuten nog applaus door uitstekend redding te brengen op de grootste kans van de bezoekers. Feyenoord hield daardoor de nul tijdens een oefenwedstrijd die in meerde opzichten zinvol was.