Feyenoordinbeeld

KRAMER : ‘DOELPUNT OP INTUÏTIE’

Voor de tweede keer dit seizoen bewees Michiel Kramer zondag in de slotfase zijn waarde voor Feyenoord. De spit zorgde als invaller in de 99ste minuut voor de belangrijke 3-3 in de uitwedstrijd tegen FC Utrecht.

.
Kramer stond in blessuretijd opnieuw op de goede plek, net als in de uitwedstrijd tegen N.E.C. eerder dit seizoen. ‘Ook dit doelpunt maakte ik puur op intuïtie,’ vertelde de spits na afloop aan de media. ‘Ik zag de bal van Nicolai (Jørgensen, red.) komen en besefte dat ik hoog moest springen, omdat ik de bal naar beneden moest koppen.’

.

Zes minuten voor zijn goal was Kramer in het veld gekomen. Na de late 3-2 van Jørgensen wisselde trainer Giovanni van Bronckhorst offensief, door de aanvaller in te brengen voor Jan-Arie van der Heijden. Vanaf de bank had Kramer geconstateerd dat Utrecht beter was. ‘Maar in een slotfase kan er van alles gebeuren en gelukkig viel de bal weer onze kant op. Dat heeft deels te maken met kwaliteit, maar ook met karakter. Uiteindelijk mogen we blij zijn met een punt,’ besloot Kramer.

.

Met zijn goal na 99 minuten – de negen minuten blessuretijd werden bijgeteld vanwege een zware blessure voor Utrecht-doelman Robbin Ruiter – tekende Kramer voor de laatste (meest late) goal ooit in de Eredivisie.