Nieuws

Koper van peperduur Feyenoordkaartje krijgt geld terug

on

Boris de Vroomen (46) aarzelde geen moment toen hij op Marktplaats twee kaartjes vond voor het kijken van de wedstrijd van Excelsior tegen Feyenoord afgelopen zondag op een scherm in De Kuip. Hij moest er maar liefst 300 euro voor neertellen en tien uur voor rijden omdat hij in Frankrijk woont, maar dat weerhield hem niet. Gisteren zag hij tot zijn grote verbazing dat de verkoper 280 euro terug had overgemaakt naar zijn rekening.
.

Boris is al zo lang hij zich kan herinneren fan van Feyenoord, maar woont al twintig jaar niet meer in Nederland. Sinds hij drie jaar geleden naar Frankrijk is verhuisd, bezoekt hij weer af en toe een wedstrijd. De wedstrijd waarna Feyenoord kampioen zou zijn, kon hij natuurlijk niet missen. ,,Het liep allemaal net iets anders dan verwacht”, vertelt Boris.

.

Het lukte Boris om twee kaartjes van 150 euro per stuk te bemachtigen via Marktplaats. Dat dit vijftien keer zoveel is dan de verkoopprijs van 10 euro, kon hem niet schelen. ,,Het is mijn club en het is gaaf om met zoveel supporters naar de wedstrijd te kijken op een groot scherm. Bovendien gingen we er vanuit dat ze kampioen zouden worden. Ik had het er graag voor over.”

.

Samen met zijn zoon Yannick (12) stapte hij zondagochtend om 06.00 uur in de auto naar Rotterdam. Eerst haalden ze de kaartjes op bij de verkoper in Oosterhout, die ze koffie en stroopwafels gaf. ,,Als ze niet winnen, wil ik restitutie”, grapte hij nog tegen de verkoper.

.

Na een korte rustpauze reden ze door naar De Kuip. Daar liep het feest volledig in de soep. Feyenoord verloor van Excelsior met 3-0. ,,Meestal slapen we na het bezoeken van een wedstrijd in een hotel. Nu was de teleurstelling zo groot, dat we ’s avonds gelijk naar huis zijn gereden.”

.

Boris was behoorlijk verrast toen hij gisteren een berichtje kreeg van de verkoper. ,,Beste Boris. We hebben zojuist 280 euro terug overgemaakt naar je rekening. De teleurstelling van afgelopen zondag en het prettige betrouwbare contact (je maakte over zonder enige garantie) wat we hebben gehad gaf ons een goed gevoel bij deze actie”, stond er in het appje.

.

De verkoper uit het Brabantse Oosterhout vindt echter dat hij helemaal geen lof verdient. Vanwege de vele negatieve reacties die hij gekregen heeft door de kaartjes zoveel duurder te verkopen, wil hij liever anoniem blijven. ,,Eigenlijk voelde het meteen al niet goed”, vertelt hij. ,,Iedereen bleef maar tegen elkaar opbieden op Marktplaats. Heel absurd. Al snel ging het om een heel groot bedrag.”

.

Verkoper

Hij wilde eigenlijk samen met zijn groep van 6 vrienden naar De Kuip, maar ze hadden slecht drie kaartjes kunnen bemachtigen. Ze besloten de boel af te blazen en hij zette de twee kaartjes die in zijn bezit waren op Marktplaats. ,,Toen ik het bijzondere verhaal van Boris hoorde, besloot ik dat het genoeg was geweest met de biedingen. Ik wilde graag aan hem twee van de kaartjes verkopen. Ik had er nog het dubbele voor kunnen krijgen.”

.

Het verlies van Feyenoord was voor hem een enorme domper. ,,Toen begon ik me er nog slechter over te voelen dat ik de kaartjes voor zoveel geld had verkocht. Ik heb het vervolgens thuis besproken en besloten dat ik de 280 euro terug zou terugstorten. Ook omdat Boris zo ontzettend aardig was toen hij bij me op de koffie was.”

.

Hoewel de verkoper vindt dat hij geen complimenten verdient, vindt Boris het een fantastisch gebaar. Misschien gaat hij dit weekend weer naar Rotterdam om Feyenoord hopelijk alsnog kampioen te zien worden. ,,Ik ben er ernstig aan het over nadenken om het teruggekregen geld dit weekend te herinvesteren”, zegt Boris lachend.

.

Bron: Ad.nl