Nieuws

Kongolo nog steeds aangeslagen na PSV

on

Feyenoord-verdediger Terence Kongolo is twee dagen na de domper tegen PSV (4-3) de teleurstelling nog niet te boven. ”Het kwam echt heel erg hard aan, deze verliespartij. We moeten volwassen worden en leren van onze fouten.”

De defensie van de Rotterdammers werd de afgelopen weken geroemd door de media en de buitenwereld, maar de spits van PSV, Luuk de Jong, wist de fouten van de jonge achterste linie genadeloos af te straffen. ”We moeten hier van leren. We krijgen vier doelpunten rond onze oren en dat mag niet gebeuren. Het lag aan de communicatie tussen mij en Van Beek en dat neem ik mezelf kwalijk”, zegt een schuldbewuste Kongolo.

De titelaspiraties kunnen voorlopig in de ijskast worden gezet. De achterstand is nu twaalf punten op PSV en Ajax staat inmiddels ook acht punten voor op Feyenoord. ”We moeten niet meer over de titel praten. We gaan het vanaf nu van wedstrijd tot wedstrijd bekijken. We moeten het recht zetten tegen NAC en na de winterstop terugkomen”, vervolgt Kongolo zijn verhaal.

Kongolo werd dit jaar international en ging mee naar het WK in Brazilië. De 20-jarige verdediger werd ook uitgeroepen tot talent van het jaar tijdens de Sport Awards Rotterdam Rijnmond. ”Voor mij persoonlijk was dit een topjaar. De laatste week was zuur, maar zoals ik al zei tegen NAC en na de winterstop moeten we ons herstellen”, besluit Kongolo zijn relaas.

Bron: Rijnmond.nl

IMG_6797.PNG