Nieuws

Kongolo met Oranje Onder-19 naar het EK in Litouwen

on

Bondscoach Wim van Zwam van het Nederlands elftal Onder-19 heeft zijn definitieve selectie voor het EK in Litouwen bekendgemaakt. Terence Kongolo behoort tot de achttienkoppige spelersgroep.

Eerder lieten Nathan Aké (Chelsea), Kyle Ebecilio (FC Twente) en Karim Rekik (PSV) weten niet beschikbaar te zijn, aangezien zij zich met hun club willen voorbereiden op het nieuwe seizoen. Kongolo mocht van Feyenoord-trainer Ronald Koeman zelf kiezen of hij mee af zou reizen naar Litouwen. ‘Zo’n EK is voor spelers een mooie ervaring en goed voor hun ontwikkeling.’

‘Tegelijkertijd is een voorbereiding bij ons ook goed, dus wij laten Terence vrij in zijn beslissing’, vervolgde Koeman tegen Voetbal International. ‘Pas als een van onze centrale verdedigers vertrekt, verandert zijn status. Dan zullen we hem in Rotterdam houden.’

Van Zwam had eerder Thom Haye, Joris van Overeem (beiden AZ), Jorrit Hendrix en Menno Koch (PSV) zien kiezen voor hun club. Nick de Bondt (Ajax) en Daan Disveld (NEC) moesten zich door blessures afmelden voor het toernooi, dat voor Nederland op zaterdag 20 juli begint tegen gastland Litouwen.

Feyenoord levert ook Anass Achahbar, Sven van Beek en Lucas Woudenberg aan Oranje Onder-19, waardoor de Rotterdammers hofleverancier zijn. Met de KNVB is afgesproken dat de vier Feyenoorders zich pas na het trainingskamp in Ermelo hoeven te melden. Ajax is met drie spelers – Danzell Gravenberch, Mickey van der Hart en Kenny Tete – vertegenwoordigd op het EK.

Bron: Vi.nl