Kökcü en Geertruida in basis van winnend Oranje O19

Oranje O19 heeft zaterdagavond een indrukwekkende overwinning geboekt op de leeftijdsgenoten van Bosnië-Herzegovina. Het werd 6-0, onder meer dankzij vier treffers van Chelsea-aanvaller Daishawn Redan.

Eerder won Oranje O19 al met 4-0 van de Faeroër Eilanden. Door de ruime zege op Bosnië is het team nu geplaatst voor de tweede kwalificatieronde voor het EK, die in maart wordt gespeeld. In die ronde kan kwalificatie voor het WK worden bewerkstelligd. Aanstaande dinsdag spelen Nederland en Ierland om de groepswinst.

Al bij rust stond Nederland zaterdagavond op een ruime 4-0 voorsprong. Redan scoorde in de 5e, 9e en 38e minuut. Tussendoor was ook PSV-aanvaller Mohammed Ihattaren trefzeker. Na een uur scoorde Ajacied Jurriën Timber en met zijn vierde treffer van de avond tekende Redan voor het slotakkoord. Bij Oranje O19 stonden onder meer Kjell Scherpen (FC Emmen), Kik Pierie (sc Heerenveen) en Ryan Gravenberch (Ajax) in de basis.

Opstelling Oranje O19: Scherpen, Timber, Geertruida, Pierie, Familia-Castillo, Reis, Kökcü, Gravenberch, Ihattaren, Redan en Mallahi

Bron: voetbalprimeur.nl