Koeman spreekt van goede test voor Feyenoord

Trainer Ronald Koeman zag woensdagavond hoe Feyenoord in het oefenduel met Hellas Verona een lesje kreeg in effectiviteit. Ondanks het bij vlagen aardige veldspel en enkele goede mogelijkheden slaagde zijn ploeg er niet in om de vroeg opgelopen achterstand te repareren, waardoor de Italianen er met de zege (1-0) vandoor gingen. ‘We speelden tegen een ervaren tegenstander waarvan het moeilijk winnen is’, reageerde Koeman na afloop van de wedstrijd in Trento. ‘Daarom was dit een goede test voor ons.’

Die conclusie trok de hoofdtrainer mede vanwege het feit dat er in augustus belangrijke Europese voorrondeduels op het programma staan, waarin Feyenoord tegenstanders van hetzelfde kaliber als Hellas Verona kan treffen. ‘Wedstrijden tegen dit soort ploegen worden beslist op momenten, wat goed te zien was bij het tegendoelpunt. Dat maakt dit voor ons een leerzame oefenwedstrijd, waar we sterker van worden.’

Dat Feyenoord ondanks de warmte en de zware trainingsarbeid die de spelers op het trainingskamp in Italië hadden verricht tot de laatste minuut bleef strijden voor de gelijkmaker, stemde Koeman tevreden. ‘Een belangrijk doel van deze week is om conditioneel en fysiek sterker te worden. We moesten vanavond ver gaan tegen een fysiek sterke en volwassen tegenstander, maar het elftal oogde de hele avond fris.’

Ook Graziano Pellè kon op fysiek vlak terugkijken op een geslaagde avond. De spits werd bij rust weliswaar vervangen door Mitchell Te Vrede, maar volgens de trainer was dit uit voorzorg. ‘Graziano heeft aangetoond fit te zijn, maar we willen geen onnodige risico’s met hem nemen.’