Koeman: ‘In balbezit waren we onszelf niet’

Trainer Ronald Koeman zocht de oorzaak van het met 3-0 verloren duel in Eindhoven zondagavond bij zijn eigen ploeg. De oefenmeester zag dat Feyenoord in de eerste topwedstrijd van dit seizoen een uur lang uitzicht had op een goed resultaat, maar in het laatste half uur uiteindelijk tegen een verdiende nederlaag aanliep. ‘Er lag veel ruimte voor ons, maar in balbezit waren we onszelf niet en maakten we de verkeerde keuzes’, legde Koeman na afloop de vinger op de zere plek. ‘Daar ben ik erg teleurgesteld over.’

Dat Feyenoord de thuisploeg een uur lang op 0-0 hield en via Pellè zelfs op voorsprong had kunnen komen, kwam volgens Koeman door de organisatie van zijn ploeg. ‘Die stond lange tijd goed. We wilden het veld klein houden en dat is aardig gelukt. Maar in de tegenaanval misten we de overtuiging, waardoor we in aanvallend opzicht tekort schoten. Doordat een aantal spelers de verkeerde keuzes maakte, creëerden we nauwelijks kansen. Dan wordt het heel moeilijk om een wedstrijd als deze te winnen en ik vind dan ook dat we verdiend verloren hebben.’

Een extra domper voor Feyenoord was het uitvallen van Joris Mathijsen op slag van rust. De verdediger kon vanwege klachten aan zijn hamstring niet verder spelen. ‘Dat ziet er niet goed uit’, zei Koeman. ‘Ik vrees dat we hem een tijdje kwijt zijn.’ Mathijsen werd vervangen door Terence Kongolo, die na afloop een compliment kreeg van zijn trainer. ‘Terence heeft het goed gedaan, samen met Bruno zorgde hij voor rust. Met name door het centrale verdedigingsduo stond de organisatie lange tijd goed, daar lag het niet aan.’