Koeman: ‘Goede test tegen sterke tegenstander’

Hoewel Feyenoord zaterdag in de vriendschappelijke ontmoeting met FC Basel niet aan de goede kant van de score stond (1-0 nederlaag), keek Ronald Koeman niet ontevreden terug op het duel. Dat had vooral te maken met het optreden van Feyenoord in het eerste uur van de wedstrijd, waarin de trainer zijn ploeg prima partij zag bieden tegen de Zwitserse kampioen. ‘We waren niet de mindere tegen een technisch en fysiek sterke tegenstander.’

Zeker in de eerste helft was het veldspel van de Rotterdammers prima verzorgd, met als gevolg dat de ploeg een aantal goede kansen creëerde. ‘In aanvallend opzicht zag het er goed uit bij ons, maar in de laatste fase waren we onnauwkeurig en ongelukkig’, analyseerde Koeman. ‘Ik heb goede dingen gezien, al kregen we te simpel een tegendoelpunt om onze oren.’

Koeman zag met bewondering hoe FC Basel in de tweede helft op professionele en uitgekiende wijze de 1-0 voorsprong verdedigde. ‘Zij spelen niet voor niets al jaren in de Champions League. Het is een technisch en fysiek sterke tegenstander, die weet hoe ze een wedstrijd moeten bespelen en moeten winnen. Vanuit een afwachtende speelstijl hebben ze de klasse om vanuit het juiste moment toe te slaan. Zeker in dat opzicht was deze wedstrijd een goede les en een nuttige test voor ons.’

In het duel met FC Basel had Koeman tot zijn tevredenheid een aantal dingen teruggezien waar de afgelopen week in Marbella de accenten op zijn gelegd. ‘Daarom is dit een goed trainingskamp geweest voor ons. Het gevoel waarmee we richting de herstart van de competitie gaan is goed, al zullen we volgende week in Utrecht echt moeten laten zien dat we er klaar voor zijn.’