Koeman: “Dit was een belangrijke overwinning”

Ronald Koeman kon zondag tijdens de rust van het duel met Willem II maar moeilijk geloven dat de tussenstand op dat moment 1-1 was. De trainer zag zijn ploeg met name in het eerste half uur zeer goed spelen en ook op een verdiende voorsprong komen, maar het overwicht in de laatste fase voor rust uit handen geven. ‘We maakten het onszelf onnodig moeilijk’, vond Koeman, die zag dat Feyenoord in de tweede helft het duel alsnog naar zich toetrok. ‘Het elftal heeft na rust goed gereageerd, al had de score wel hoger moeten uitvallen.’

Dat Feyenoord in het eerste deel van de wedstrijd zo goed voor de dag kwam, lag volgens Koeman aan het agressieve spel van zijn ploeg. ‘We zetten goed druk en kwamen vervolgens tot een paar goede aanvallen. Ik vond ons spel op dat moment zeer goed, we waren heer en meester. In die fase hadden we de wedstrijd moeten beslissen door de ruimtes beter te benutten. Ons rendement moet wat dat betreft omhoog.’

Koeman zocht daarop in de rust teleurgesteld de kleedkamer op, maar zag zijn ploeg in de tweede helft door twee prachtige treffers van Tonny Vilhena alsnog afstand nemen van Willem II. De middenvelder kreeg in blessuretijd een publiekswissel van zijn trainer. ‘Dat verdiende hij’, glimlachte Koeman. ‘Tonny speelde vandaag iets meer naar voren en hij heeft die positie heel goed ingevuld. De samenwerking met Graziano Pellè verliep uitstekend en hij liet zien ook over scorend vermogen te beschikken.’

Tevreden constateerde Koeman dat Feyenoord met de 1-3 overwinning op Willem II de eerste zege van het nieuwe jaar had geboekt. ‘Er zijn in een seizoen bepaalde momenten dat je een wedstrijd moet winnen. Vandaag was zo’n moment. Daardoor was dit een goede en belangrijke overwinning voor ons.’