Nieuws

Koeman: ‘Bojan koos voor Champions League’

on

Ronald Koeman was na afloop van de eerste oefenwedstrijd van Feyenoord een tevreden coach. De oefenmeester zag zijn ploeg met 7-0 winnen van Sportclub Feyenoord, maar ondanks de ruime zege op de eigen amateurtak beseft Koeman wel dat zijn huidige selectie op aanvallend gebied een kwaliteitsimpuls kan gebruiken.

In de eerste helft liet de trainer vooral reservespelers minuten maken. Er werd voor rust dan ook slechts één keer gescoord. ‘Het grootste verschil tussen de eerste en tweede helft is natuurlijk het rendement. Dat was in de eerste helft te laag. En dat is vaker zo geweest. Het is duidelijk dat we meer scorend vermogen moeten hebben wil je de volgende stap maken. Dat is het stukje dat nog ontbreekt in de puzzel,’ zegt Koeman tegenover RTV Rijnmond.

De oud-international slaagde er bijna in om Bojan Krkic te lenen van FC Barcelona, maar de aanvaller vertrekt op huurbasis naar Ajax. ‘Ik heb al een jaar contact met hem en zijn familie, alleen wij hebben minder te bieden dan Ajax. Hij is een correcte jongen en heeft mij een bericht gestuurd waarin hij zegt te hebben gekozen voor Ajax omdat zij Champions League spelen. Feyenoord moet er eerst maar voor zorgen dat de Europa League gehaald wordt.’

‘De sportieve basis is een duidelijk verschil, al kan ik ook niet ontkennen dat de portemonnee in dit opzicht meespeelt. Maar het is bekend dat we bij Feyenoord niets kunnen doen. Ik heb wel bij de club aangegeven dat we moeten kijken of iets mogelijk is. Als je Europees gaat spelen zul je ook meer spelers nodig hebben, maar het sportieve loopt niet parallel met het financiële en dat is even een probleem,’ aldus Koeman.

Bron: Rijnmond.nl