Nieuws

KNVB start vooronderzoek naar elleboogstoot Vilhena

on

Feyenoord moet vrezen dat het middenvelder Tonny Vilhena tijdelijk niet kan opstellen. De aanklager van de KNVB is een vooronderzoek gestart naar de vermeende elleboogstoot van de 22-jarige middenvelder in het gezicht van Mathias Pogba van Sparta, zondag tijdens de Rotterdamse derby op het Kasteel. 

.

De spits van Sparta wilde daar na afloop geen woorden aan vuil maken, maar arbiter Danny Makkelie moest erkennen dat hij het voorval volledig had gemist.

.

De aanklager van de KNVB heeft vanochtend verklaringen opgevraagd bij de direct betrokkenen. Daar zou morgen een schikkingsvoorstel met een schorsing uit kunnen rollen. Als Vilhena daar vervolgens niet mee akkoord gaat, komt de zaak donderdagavond voor in Zeist. Dan oordeelt een driekoppige tuchtcommissie over het incident en moet Vilhena zelf verklaren wat er is voorgevallen op het Kasteel.

.

Bij Feyenoord is er uiteraard enige ongerustheid ontstaan vanochtend. De ploeg speelt achtereenvolgens tegen AZ, Heerenveen en Ajax. Duels waarin het de sterkhouder nauwelijks kan missen. Vorig seizoen moest huisjurist Joris van Benthem viermaal in Zeist verschenen om Rick Karsdorp, Eljero Elia en tweemaal Michiel Kramer te verdedigen. Dit seizoen zat Simon Gustafson in het beklaagdenbankje. In alle gevallen boekte Van Benthem een succesje.

.

Bron: Ad.nl

Aanbevolen voor jou