Nieuws

Kazim: ‘Ik ben voor de eerste keer in mijn loopbaan echt gelukkig’

on

Hij speelde al bij negen clubs in Engeland, Frankrijk, Griekenland en Turkije. Aanvaller Colin Kazim-Richards heeft zich echter naar eigen zeggen nog nooit zo thuis gevoeld als nu bij Feyenoord.

,,Ik ben voor de eerste keer in mijn loopbaan echt gelukkig”, liet de 35-voudige Turkse international zondag in Breda weten. ,,Ik hoef me met mijn twee kinderen nergens zorgen over te maken. Ik krijg bijvoorbeeld keurig op tijd mijn geld. Dat was ik de laatste acht jaar bij al die andere clubs niet gewend. Voor de eerste keer in lange tijd kan ik me puur op het voetbal concentreren. Dat is een heerlijke ervaring.”

Kazim-Richards had, mede door fysieke problemen, een moeizame start in De Kuip. Als de beoogde opvolger van publiekslieveling Graziano Pellè (naar Southampton) kon de huurling van Bursaspor aanvankelijk weinig goed doen bij het legioen. Ook de ‘kenners’ uitten stevige bedenkingen. Zo vergeleek clubicoon Willem van Hanegem de geblokte spits ruim drie maanden geleden qua motoriek nog met Beertje Colargol, een pop uit een Franse kinderboekenreeks en tv-serie. ‘De Kromme’ vond Kazim-Richards, met andere woorden, maar drie keer niks.

De venijnige kritiek op de 28-jarige nieuweling, van origine meer een buitenspeler dan centrumspits, hield tot begin deze maand aan. Met zijn eerste competitiedoelpunt in ruim twee maanden, uit tegen Excelsior (2-5), liet Kazim-Richards zich als aanvalsleider van Feyenoord eindelijk weer eens gelden. Daarna volgden treffers tegen AZ (2-2), PSV (4-3 verloren) en NAC (0-1). Door die productieve reeks gaat hij nu met zeven treffers zowaar als clubtopscorer de winterstop in en is de roep om een tussentijdse versterking met een ‘afmaker’ in en rond De Kuip inmiddels wat naar de achtergrond verdreven.

,,In 2015 wil ik deze ‘flow’ weer oppakken, want ik ben nog lang niet tevreden. Ik ben blij met mijn huidige rol bij Feyenoord, maar ik wil meer, vooral meer doelpunten.”

Volgens Kazim-Richards, geboren in Londen, zijn de vele op- en aanmerkingen op zijn spel voornamelijk langs hem heen gegaan. ,,Ik begrijp de Nederlandse taal sowieso niet. Alleen bij interviews word ik er regelmatig mee geconfronteerd. Maar het doet me weinig. Ook grote spelers en trainers krijgen kritiek, dus waarom ik dan niet? Het gaat erom wat de spelers en de technische staf van mij vinden. Ik heb bij Feyenoord altijd veel vertrouwen gevoeld en gekregen. Ik geniet nu van mijn werk en van mijn leven. Wat de buitenwacht er verder van denkt, doet er dan niet zoveel toe.”

Bron: Ad.nl

IMG_8315.PNG