Nieuws

Kaarten voor wedstrijd op schermen op Stadhuisplein uitverkocht 

on

Veel Feyenoordsupporters die komende zondag op het Stadhuisplein in Rotterdam de allesbeslissende wedstrijd Feyenoord-Heracles willen zien, lijken naast kaarten te grijpen. De website van het evenement gaf al na enkele uren aan dat alle kaarten waren uitverkocht. Op Facebook wordt massaal gezocht naar tickets en op Marktplaats worden de eerste kaartjes al tegen hogere prijzen aangeboden. 
 .
De organisatie maakte vanmiddag bekend dat fans die de ontknoping op het plein in het centrum van Rotterdam willen zien daar kaarten voor moeten kopen. Daarmee moet worden voorkomen dat de toestroom te groot is, zoals afgelopen zondag het geval was toen de toegang gratis was. 

.

De kaartjes waren bovendien enkel in de voorverkoop te verkrijgen. Dat hadden de horecaondernemers afgesproken met de gemeente. ,,Dit betekent dat bezoekers van te voren verzekerd zijn van een plek op ons evenemententerrein. Het heeft dus geen zin om zonder kaartje te komen. Dit voorkomt dat mensen gefrustreerd raken omdat ze voor een gesloten poort staan, zoals afgelopen zondag’’, zegt een woordvoerster van de gezamenlijke horecaondernemingen van het Stadhuisplein.

.

Het moet voorkomen dat mensen gefrustreerd raken, omdat ze voor een gesloten poort staan, zoals afgelopen zondag

.

Woordvoerster

Het Stadhuisplein was afgelopen zondag ingericht als een afgesloten evenemententerrein, waar gezamenlijk op grote beeldschermen naar de wedstrijd Excelsior – Feyenoord kon worden gekeken. De toegang was gratis. Er was officieel plaats voor achtduizend bezoekers, maar de toestroom was enorm. Al ’s ochtends vroeg begaven fans zich richting het Stadhuisplein. Om één ’s middags, anderhalf uur voor de wedstrijd, was het terrein vol en gingen de deuren dicht. Duizenden teleurgestelde Feyenoord-supporters moesten hun heil elders zoeken. In de supermarkten werd massaal drank ingeslagen.

.

De gemeente heeft eerder aangegeven dat ze de vroege drukte in de binnenstad hadden onderschat. ,,Nu mensen een kaartje moeten kopen verwachten we niet dat er 20.000 mensen op het Stadhuisplein afkomen. Je weet namelijk of je binnenkomt of niet’’, zegt de voorlichtster. Ze benadrukt dat zondag op het plein, binnen de hekken, zich geen ongeregeldheden hebben voorgedaan.
Festival 

Ook wordt het evenemententerrein iets vergroot. In plaats van 8000 bezoekers is er plek voor 10.000 personen. Het entreegeld is niet ‘commercieel’, zegt de woordvoerster. Met het geld worden de extra onkosten betaald. ,,Het terrein wordt meer ingericht als een festival, met extra DJ’s en meer mogelijkheden om te eten. Ook komen er extra schermen.’’ 

.

Bron: Ad.nl