Justin Bijlow plaatst zich met Oranje -19 voor halve finale EK

Nederland heeft zich zondagavond geplaatst voor de halve finale van het EK Onder 19. Een 1-1 remise tegen Bulgarije volstond, mede omdat groepswinnaar Engeland met 4-1 wist te winnen van Duitsland. De mannen van bondscoach Maarten Stekelenburg waren beter dan hun Bulgaarse leeftijdsgenoten, maar konden het verschil niet in doelpunten omzetten..

Nederland trad met een iets andere opstelling aan in vergelijking met het duel met Engeland (0-1 verlies). Rodney Kongolo kreeg de voorkeur boven Ché Nunnely, terwijl Jay-Roy Grot Joël Piroe verving, die geblesseerd moest toekijken na zijn botsing met Easah Suliman afgelopen donderdag. Oranje had het betere van het spel, maar kon weinig kansen creëren. Pogingen van Kongolo en Ferdi Kadioglu mislukten, waardoor de teams bij een brilstand de kleedkamers ingingen.

.

De tweede helft was veel spectaculairder, met na tien minuten een doelpunt aan beide kanten. Kongolo bracht Nederland snel op voorsprong, maar vijf minuten later maakte Georgi Rusev alweer de gelijkmaker. Daarna kregen zowel Oranje als de Bulgaren enkele mogelijkheden, maar incasseerden Justin Bijlow en Daniel Naumov geen goals meer. Komende woensdag neemt Nederland het op tegen Portugal, dat eerste werd in poule A.