Nieuws

Jørgensen tegen Kuyt: ‘Ga lekker naar huis, kruip in bed en ga de rest van je leven wat anders doen’

on

Feyenoord-topscorer Nicolai Jörgensen heeft ontzettend genoten van zijn eerste seizoen met Dirk Kuyt. Na diens heroïsche optreden tijdens de kampioenwedstrijd tegen Heracles Almelo (3-1) en het binnenslepen van de landstitel, denkt Jörgensen dat de 36-jarige aanvaller er goed aan doet om te stoppen. .

“Ik heb tegen hem gezegd: je moet nu stoppen, man! Wat wil je nog meer? Je scoort een hattrick, in de laatste wedstrijd van het seizoen maak je jouw droomclub kampioen en je bent hier nu een legende”, zegt de Deen lachend in gesprek met De Telegraaf. “Ga lekker naar huis, kruip in bed en ga de rest van je leven wat anders doen. Echt, zo heb ik het verteld.”

.

Jörgensen vindt het ‘een voorrecht’ om met Kuyt te spelen. “Ik kan amper onder woorden brengen wat ik van hem vind. Binnen de club en de spelersgroep is hij ons idool, onze mentor, onze leider en hij is gek, net als de meesten hier.”

.

“Hij heeft zoveel doorstaan en er zoveel voor over gehad. Ik heb alleen ook gezegd, jezus man, waarom bewaarde je die explosie aan goals voor de laatste wedstrijd? Het zou lekker zijn geweest als het eerder was beslist.” 

.

Bron: voetbalprimeur.nl

Aanbevolen voor jou