Nieuws

Jørgensen: ‘Ik begin me hier steeds meer thuis te voelen’

on

Tim Krul wist zijn status als penaltykiller zondagmiddag niet hoog te houden. In een bomvolle Kuip werd de AZ-doelman vanaf elf meter verschalkt door Nicolai Jörgensen. Er zit bij de Deense spits een gedachte achter alles wat hij doet, zegt Kenneth Vermeer..

“De meeste spitsen schieten blind op doel, dat is heerlijk voor een keeper. Maar Nico kijkt goed naar wat voor bewegingen de doelman maakt en dan slaat hij toe”, aldus Vermeer tegen Metro. “Toen ik voor het eerst met hem op het trainingsveld stond, wist ik daardoor gelijk dat hij een goede spits is. Naast zijn neus voor de goal is hij snel, altijd aanspeelbaar en werkt hij keihard voor de rest van het team. Hij laat zich nooit gek maken.”

.

Jörgensen was niet onder de indruk van de show die Krul voor de strafschop opvoerde. De goalie wilde de spits uit zijn concentratie halen. “Iedereen heeft het over de reputatie van de AZ-keeper, maar ik wist daar niets van. Ik wachtte gewoon zo lang mogelijk tot hij een beweging maakte, zodat ik ‘m binnen kon schieten.”

.

Jörgensen liet zich na zijn derde doelpunt iets meer gaan dan normaal. “Omdat jullie altijd zeuren dat ik niet uitbundig juich, haha. Ik begin me hier steeds meer thuis te voelen en de cijfers achter mijn naam geven mij uiteraard veel vertrouwen. Dan is het makkelijker om op die manier te juichen.”

.

Bron: Voetbalprimeur.nl

Aanbevolen voor jou