Jong Feyenoord/Exc. wint met 0-3 in Kerkrade

Jong Feyenoord/Excelsior heeft maandagavond de competitie hervat met een overwinning op Jong Roda JC. In Kerkrade tekende Mitchell Te Vrede voor een hattrick: 0-3. Coaches Patrick Lodewijks en Pierre van Hooijdonk waren achteraf zeer tevreden. ‘Ondanks een moeilijk bespeelbaar veld, hebben we een uitstekende wedstrijd gespeeld. Dit was een prima teamprestatie’, zei Lodewijks. Miquel Nelom, die op de terugweg is van een bovenbeenblessure, speelde volgens afspraak met de medische staf zeventig minuten in Kerkrade.

Het elftal van Lodewijks en Van Hooijdonk had het in Limburg alleen in de eerste twintig minuten van de wedstrijd moeilijk. De thuisploeg zette in die fase snel druk op de bal, waardoor Jong Feyenoord/Excelsior weinig aan goed positiespel toekwam.

Het spelbeeld veranderde in het tweede deel van de eerste helft, waarin Jong Roda JC minder scherp was en Jong Feyenoord/Excelsior wist te profiteren via een doelpunt van Te Vrede. ‘De tweede helft hebben wij het prima uitgespeeld’, zei Lodewijks. ‘Op een slecht veld, dat door forse regenbuien alleen maar zwaarder werd, maakten we vaak de goede keuzes en kozen we de juiste momenten om aan te vallen. We hadden misschien nog twee doelpunten meer kunnen maken, maar al met al hebben we prima gespeeld.’

Jong Feyenoord/Excelsior verstevigt dankzij de overwinning de koppositie in de Beloftencompetitie Divisie B. Lodewijks: ‘In dit elftal draait het er voornamelijk om dat jongens de kans krijgen om op hun eigen positie wedstrijdritme op te doen. Maar nu we op deze positie staan, willen we die natuurlijk ook vasthouden.’

Jong Roda JC – Jong Feyenoord/Excelsior 0-3