Jong Feyenoord wint met 2-5 van Jong Pec Zwolle

Feyenoord heeft de Reservecompetitie voorronde Poule A maandagavond afgesloten met een ruime overwinning op PEC Zwolle 2. In het IJsseldelta Stadion won de ploeg van coach Patrick Lodewijks mede dankzij drie treffers van Anass Achahbar met 2-5. De andere goals kwamen op naam van Jan-Arie van der Heijden en Nigel Robertha. Rick Karsdorp maakte zijn rentree nadat hij de afgelopen weken moest toekijken vanwege een liesblessure.
Karsdorp maakt rentree bij winnend Feyenoord 2

Karsdorp maakte zijn laatste speelminuten op 7 februari in de Klassieker en moest de duels van Feyenoord 1 met PEC Zwolle en Roda JC aan zich voorbij laten gaan. Op het kunstgras in Zwolle deed hij maandagavond negentig minuten mee als rechtsback. Karsdorp vormde een verdediging met onder anderen Sven van Beek en Jan-Arie van der Heijden. ‘Zonder de anderen tekort te doen, kan ik wel zeggen dat zij met z’n drieën hun stempel op de wedstrijd hebben gedrukt’, zo zei Lodewijks na afloop. ‘Rick speelde zoals we hem kennen, met veel drive naar voren en een goede wedstrijdinstelling.’

Karsdorp stond aan de basis van Feyenoords eerste treffer van de avond. Hij stuurde rechtsbuiten Rashaan Fernandes diep, die de bal panklaar legde op het hoofd van Anass Achahbar: 0-1. Daarna had Feyenoord volgens Lodewijks gezien het krachtsverschil verder afstand moeten nemen, maar een onachtzaamheid resulteerde kort voor rust in de gelijkmaker.
In de tweede helft drukte Feyenoord het verschil in kwaliteit alsnog uit in doelpunten, door binnen 23 minuten uit te lopen naar 1-5. Van der Heijden volleerde raak uit een corner, waarna invaller Nigel Robertha de marge op twee bracht. Met een fraai afstandsschot en een intikker tekende Achahbar, die zondag als invaller dertien minuten meedeed bij Feyenoord 1 in de wedstrijd tegen Roda JC, voor de laatste twee Feyenoord-goals. In de slotfase deed Zwolle in de omschakeling nog iets terug.
‘Gezien de kwaliteiten van deze tegenstander hebben we eigenlijk te veel tegengoals gekregen’, analyseerde Lodewijks. ‘Daarnaast hadden we zelf vaker kunnen scoren. Desondanks ben ik tevreden, met de uitslag en met de goede periode in het begin van de tweede helft. We hebben deze competitie afgesloten als nummer één en kunnen ons nu opmaken voor zes wedstrijden tegen de sterkste teams uit deze competitie.’
In de veertien wedstrijden in Reservecompetitie voorronde Poule A behaalde Feyenoord 35 punten. De vier hoogst geëindigde teams – met naast Feyenoord ook de reserves van ADO Den Haag, sc Heerenveen en Heracles Almelo – werken vanaf 7 maart een volledige competitie af. Het speelschema van deze mini-competitie wordt in een later stadium bekendgemaakt.
PEC Zwolle 2 – Feyenoord 2 2-5

26’ Achahbar 0-1

44’ Rasevic 1-1

50’ Van der Heijden 1-2

57’ Robertha 1-3

59’ Achahbar 1-4

68’ Achahbar 1-5