Feyenoordinbeeld

Jeugdig Feyenoord 2 verliest nipt van Cambuur 2

Feyenoord 2 heeft dinsdagavond de uitwedstrijd tegen SC Cambuur 2 nipt verloren. Met een elftal dat voornamelijk bestond uit spelers van Feyenoord Onder 19 werd een 1-0 nederlaag geleden..

In een koud Cambuur Stadion werd het enige doelpunt van de wedstrijd na een uur spelen gemaakt uit een strafschop. Rowdy van der Putten, voormalig jeugdspeler van Feyenoord, liet keeper Ramón ten Hove vanaf elf meter kansloos.

.

Feyenoord 2, dat werd gecoacht door Damien Hertog en Ulrich van Gobbel, kreeg met name in de eerste helft enkele goede kansen. Zo schoot Gustavo Hamer uit een vrije trap in handen van keeper Leonard Nienhuis, terwijl Nigel Robertha kort voor rust oog in oog met de keeper net naast schoot.

.

Na rust wist Feyenoord 2 minder gevaar te stichten tegen een meer ervaren Cambuur, waar oud-Feyenoorder Matthew Steenvoorden een basisplaats had.

.

De beslissing in de wedstrijd viel na een uur spelen, nadat keeper Ten Hove een overtreding maakte op Daan Boerlage, die een strafschop opleverde voor de thuisploeg.

.

‘Al met al had ik er van onze kant iets meer van verwacht,’ stelde Hertog na afloop. ‘Cambuur had een iets oudere ploeg dan wij, met wat meer ervaring. Dat betekende dat mijn spelers een andere weerstand ondervonden dan ze normaal in de competitie tegenkomen bij Onder 19. Al met al hebben we met een jonge ploeg niet serieus aanspraak kunnen maken op een goed resultaat en dat is jammer.’

.

SC Cambuur 2 – Feyenoord 2 1-0

Scoreverloop:

59’ 1-0 Van der Putten (strafschop)
Scheidsrechter: Van der Pol