Feyenoordinbeeld

Israëlische sponsor wil alle banden met Feyenoord verbreken na horen spreekkoren

on

Een deel van de Feyenoord-aanhang heeft de club in diskrediet gebracht. Antisemitische spreekkoren hebben financiële gevolgen voor de Rotterdammers. De Israëlische sponsor EZ Trader wil alle banden verbreken met de koploper van de Eredivisie..

Het bedrijf van de Joodse eigenaar Shimon Citron is goed voor 1,2 miljoen euro. Daar kan Feyenoord naar fluiten als het aan hem ligt. Citron is helemaal klaar met de Rotterdammers. Hij was in 2014 aanwezig bij de wedstrijd tegen Ajax en hoorde het spreekkoor ‘Hamas, Hamas, alle Joden aan het gas’.

.

Citron wil van het contract af, maar een geheime uitspraak van een speciale arbitragecommissie vond de spreekkoren niet antisemitisch. In hun ogen waren de teksten tegen Ajax gericht en niet tegen het Joodse volk, schrijft De Telegraaf.

.

Nu stapt Citron, wiens vader Holocaustslachtoffer is, naar de rechter. “Misschien ben ik wel een Don Quichot die vecht tegen windmolens, maar iemand moet dit gedrag van Feyenoordfans stoppen”, zegt Citron in de ochtendkrant. “Tegenwoordig leggen ze om alles een wedstrijd stil, maar als de gaskraan wordt opengedraaid in De Kuip voetballen ze daar gewoon door. Ik heb daarom ook al brieven aan de UEFA geschreven. Ik wil dat zij dit ook aanpakken.”

.

Citron is klaar met Feyenoord: ,,Ik ga nóóit meer naar Feyenoord. Ik wil ze kapotmaken.”

.
Bron: voetbalprimeur.nl

Aanbevolen voor jou