Nieuws

Irritatie groeit bij SP en PvdA over Feyenoord City 

on

Het venijn zit in de staart tijdens het debat over Feyenoord City in het Rotterdamse stadhuis. Naarmate de discussie over onder andere een nieuw stadion voor Feyenoord vordert, groeit de irritatie, vooral bij de oppositiepartijen PvdA en SP. 

.

SP-fractievoorzitter Leo de Kleijn beende al kokend van woede de raadszaal uit, toen hij naar zijn mening onvoldoende antwoord kreeg op zijn vraag of er ook voor bewoners van Zuid betaalbare woningen in Feyenoord City worden gebouwd.

.

PvdA’er Leo Bruijn was uiterst kritisch op een motie van Leefbaar Rotterdam, die oproept om het spelersbudget van Feyenoord bij de opening van het nieuwe stadion – in 2022 – op 28 miljoen euro te krijgen. Daarvoor moeten ze in gesprek met ontwikkelaars, bouwers en sponsors. De SP noemde de motie al een ‘losse flodder’ en ook Bruijn vroeg zich af of het een taak van de stad is om dat af te dwingen. ,,En als het goed is zijn de mensen van Feyenoord toch elke dag bezig om geldschieters binnen te halen’’, foeterde hij.

.

En dat terwijl het er langdurig zo zonnig uitzag voor wethouder Visser (sport, financiën, D66) en zijn collega’s. De vraag is of hij de door hem zo gewenste ‘brede meerderheid’ alsnog binnenhengelt. CDA, Leefbaar, D66, NIDA en ChristenUnie-SGP zullen vóór stemmen, maar de rest van de raad houdt de kaarten nog tegen de borst. De VVD twijfelt nog. GroenLinks en de Partij voor de Dieren zijn tegen. Het college heeft voldoende speelruimte nodig, omdat dit dossier ook ná de gemeenteraadsverkiezingen van volgend jaar nog regelmatig terugkeert, en ook dan een meerderheid gegarandeerd moet zijn. ,,Het komt goed’’, blijft Visser echter opgetogen.

.

Bron: Ad.nl