Nieuws

Incident in kleedkamer O19 schokt Feyenoord

on

Giovanni van Bronckhorst omschreef het pakkend als ‘er is wel iets gebeurd met dat elftal afgelopen week’. De hoofdtrainer had het gisteren over het hoogste jeugdelftal van Feyenoord, de Onder 19, waar Dirk Kuyt dit seizoen de trainer is.

Nadat afgelopen week eerst hoofd opleidingen Richard Grootscholten zonder pardon de laan werd uitgestuurd, werd jeugdinternational Crysencio Summerville opeens het volgende hoofdpijndossier bij de tot voor kort zo bewierookte jeugdopleiding in Rotterdam-Zuid.

De 17-jarige aanvaller kreeg het donderdag op het trainingsveld aan de stok met Mats Knoester, verdediger van Jong Feyenoord. Na afloop escaleerde die ruzie volledig omdat een opgetrommeld familielid van Summerville zich in het kleedlokaal meldde en niet met het voornemen om de zaak te sussen. Het handgemeen leverde een ware schok op binnen Varkenoord, bij jeugdspelers en begeleiders.

Vandaag beslissen de jeugdtrainers Kuyt, zijn assistent Cor Adriaanse en de voetbaldirectie met Jan de Jong en Martin van Geel over de strafmaat voor de jonge aanvaller, waar Feyenoord zo vurig van hoopt dat hij de volgende parel in het eerste elftal zal zijn. Ook de raad van commissarissen is volledig op de hoogte van het incident.

,,Dat jeugdelftal heeft wel iets meegemaakt’’, zegt Van Bronckhorst. Feyenoord onder 19 jaar ging zaterdag, twee dagen na het gewelddadige incident, kansloos onderuit tegen Volendam (5-3). Van Bronckhorst sprak uitvoerig met Kuyt over het incident. ,,Dit zijn echt enorm lastige zaken’’, zei Van Bronckhorst.

Bron: AD.nl

Aanbevolen voor jou