Feyenoordinbeeld

Hiele: ‘Dit is een mentale kwestie’

on

Joop Hiele is van mening dat Feyenoord de nederlaag bij Go Ahead Eagles niet kan wijten aan vermoeidheid. Volgens de voormalig doelman is het eerder een mentale kwestie. “Er is als ploeg te weinig energie in de wedstrijd gelegd. Dat komt in eerste instantie vanuit je bovenkamer, want die stuurt het aan. Je lichaam doet het niet uit zichzelf.”.

De Rotterdammers moesten het in Deventer wel stellen zonder sterkhouders Karim El Ahmadi en Tonny Vilhena. Daardoor stonden Marko Vejinovic en Renato Tapia in de basis. “Maar dat is ook geen middelmaat. Ze hebben bij subtoppers gespeeld, waar zij de uitblinkers waren. En dus heb je voldoende kwaliteiten om bij Feyenoord mee te doen”, zegt Hiele.

.

“Nu zeggen we dat El Ahmadi en Vilhena de top zijn van Nederland, maar vorig jaar spraken we anders. Dat moet je wel in perspectief zien. Natuurlijk hebben Vejinovic en Tapia niet goed gespeeld, maar de andere spelers ook niet”, concludeert de oud-keeper van Feyenoord en FC Dordrecht zondag in de regionale voetbaltalkshow FC Rijnmond.

.

Bron: Rijnmond.nl

Aanbevolen voor jou