Nieuws

Het Legioen krijgt ‘muur’ bij De Kuip

on

Feyenoord onthult zondag, vlak voor de competitiewedstrijd tegen ADO Den Haag, bij het Maasgebouw naast de Kuip een speciale muur voor het Legioen. Op deze wand van 16 bij 5 meter staan de namen van ruim 18.000 leden van supportersvereniging Het Legioen, die tien jaar bestaat.

De onthulling wordt zondagmiddag verricht door oud-verzorger en Feyenoord-ambassadeur Gerard Meijer. Ook Legioen-bestuurder Chris de Back en tien supporters zijn daarbij.

Ook het Feyenoord Magazine, dat vanmorgen bij de vaste supporters van de Rotterdamse voetbalclub op de mat plofte, staat geheel in het teken van het 10-jarig jubileum van Het Legioen. Het maandblad is samengesteld door supporters zelf. Ook geven spelers hun mening over de fanatieke vaste volgers van de club.

Het Legioen van Feyenoord telt inmiddels 65.000 leden, waarvan bijna de helft een seizoenkaart heeft en vrijwel iedere wedstrijd in de Kuip bezoekt. Met Juniorclub Kameraadjes meegerekend verwacht ze op korte termijn het honderdduizendste Feyenoord-lid te kunnen begroeten.

Bij supportersvereniging FSV De Feijenoorder, die al sinds 1931 bestaat, wordt gesteld dat Het Legioen meer een marketingpoot van de voetbalclub is waar fans kortingen kunnen krijgen. ,,Wij zijn onafhankelijk, met een gekozen bestuur en verzorgen ook de sfeeracties in de Kuip’’, legt voorzitter Wim van Merkensteijn uit. FSV De Feijenoorder heeft circa 17.500 leden en stond aan de wieg van de Kameraadjes. Op haar eigen site claimt ze ‘de enige echte supportersclub van Feyenoord’ te zijn.

Bron: Ad.nl

Aanbevolen voor jou