Nieuws

Herman van Drie per direct opvolger Pim Blokland in RvC

on

Herman van Drie is per direct de opvolger van Pim Blokland in de raad van commissarissen van Feyenoord. Blokland stapte in december ontevreden op en de vermogende Vrienden van Feyenoord, die 49 procent van de aandelen van de club in handen hebben, mochten volgens de statuten een vervanger aanwijzen..

Herman van Drie uit Woerden is de zoon van Jan van Drie, die met zijn ‘Van Drie Group’ wereldwijd een van de allergrootste leveranciers van kalfsvlees is.

.

Herman van Drie, al sinds jaar en dag groot aanhanger van Feyenoord, werkt samen met zijn broers Jan junior en René in het familiebedrijf.

.

Van Drie krijgt allereerst de taak om de beschadigde relatie tussen de directie van Feyenoord en diens invloedrijke clubje geldschieters enigszins te herstellen. De andere pion van de Vrienden van Feyenoord in de rvc, Rob Slotboom, blijft gewoon aan als commissaris.

.

Gerard Hoetmer, Gerard Moussault en William Bontes zijn de andere commissarissen bij de koploper uit Rotterdam. Bontes vertrekt waarschijnlijk eerdaags als de club de plannen voor Feyenoord City en een gloednieuwe Kuip verder mag ontwikkelen. Bontes is bij bouwbedrijf VolkerWessels aan de slag gegaan en kan dan door dubbele belangen niet meer actief zijn voor Feyenoord.

.

Bron: Ad.nl