Nieuws

Heerenveen-directeur over hoeveelheid Feyenoordsupporters:  “Ik ben wel geschrokken”

on

Het was een vreemde gewaarwording, zondag bij sc Heerenveen – Feyenoord. Overal in het Abe Lenstra Stadion juichten Feyenoord-supporters na de 1-1 en 1-2. Heerenveen onderzoekt hoe dat kan.
.

In principe kunnen Feyenoord-fans alleen in het uitvak plaatsnemen, maar al tijdens het duel bleek volgens de Leeuwarder Courant dat de Feyenoord-aanhang op tal van tribuneplekken zat. Ook vanaf de hoofdtribune klonk gejuich bij de Rotterdamse goals.

.

“Ik ben wel geschrokken van de manier waarop die Feyenoord-fans aan hun kaartje zijn gekomen”, zegt Heerenveen-directeur Luuc Eisenga. “Voor die plaatsen gold een clubkaartverplichting. Dat betekent dat onze fans hun kaart hebben doorverkocht aan Feyenoord-supporters. Of dat verboden is? Dat weet ik niet. Maar het verbaast me dat je dat als Heerenveen-fan doet. Je verkoopt de kans op het beleven van een topwedstrijd.”

.

Dat de hoofdtribune voor de helft gevuld was met Feyenoordfans, wil Eisenga niet bevestigen. “Ik heb geen statistieken bijgehouden. Maar ik geloof niet dat het fifty fifty was”, aldus de directeur, die een onderzoek aankondigt. “Maar het is nog vrij lastig te onderzoeken.”

.

Bron: voetbalprimeur.nl