Guidetti debuteert in Premier League met nederlaag

Voormalig Feyenoord-speler John Guidetti heeft zaterdag zijn eerste minuten gemaakt in de Premier League. In het shirt van Stoke City kwam de huurling van Manchester City ruim tien minuten voor tijd binnen de lijnen in de uitwedstrijd tegen Crystal Palace. In de slotfase kon Guidetti een nederlaag niet voorkomen: 1-0.

De invalbeurt betekende voor de 21-jarige Zweedse aanvaller zijn eerste optreden op het hoogste niveau sinds 14 april 2012. Destijds was hij met Feyenoord te sterk voor Excelsior. In dat seizoen was Guidetti goed voor twintig doelpunten in 23 wedstrijden. Mede door blessureleed kwam de spits daarna niet meer in actie tijdens een officiële wedstrijd.

Eerder deze week maakte hij de overstap naar Stoke-on-Trent op huurbasis van Manchester City, waar hij niet in de plannen van trainer Manuel Pellegrini voor kwam.

Bron: Rijnmond.nl