Nieuws

Gudde: “Grootste risico is als t economisch beroerd blijft gaan”

on

Feyenoord is in afwachting van een beslissing over het nieuwe stadion dat er moet komen. De gemeenteraad beslist donderdag over de gevraagde garantstelling van 165 miljoen euro.

Het blijft voorlopig gissen naar de uitkomst van het overleg van donderdag, schrijft het Algemeen Dagblad. CDA en VVD zijn voor, PVDA is ook positief gestemd, Leefbaar Rotterdam twijfelt openlijk en GroenLinks is tegen. Het betekent dat D66 weleens een cruciale rol kan gaan spelen.

Een bezettingsgraad van 95 procent zou voor Feyenoord nodig zijn om de vaste lasten te kunnen betalen. Algemeen directeur Eric Gudde maakt zich daar echter geen enkele zorgen over, hij is meer bezig met de invloed van de economie op de luxe business units.

“Dan moet de Nederlandse economie in 2015 toch wel uit het dal kruipen”, zegt Gudde. “Dat het economisch beroerd blijft gaan is de grootste risico-factor. Ik maak me geen zorgen om de supporters, maar we moeten een grote stap zetten op de zakelijke markt. Als al die bedrijven failliet gaan hebben we natuurlijk wel een probleem.”

Bron: Voetbalprimeur.nl