Grote domper door manier waarop we hier verloren

Hoewel Feyenoord woensdagavond in Eindhoven gezien het wedstrijdbeeld met opgeheven hoofd van het veld kon stappen, was de dreun van de 4-3 nederlaag tegen PSV logischerwijs hard aangekomen in het Rotterdamse kamp. Net toen de ploeg zichzelf met de late gelijkmaker had beloond voor haar veerkracht en vechtlust en een dikverdiend punt mee naar huis leek te kunnen nemen, viel alsnog de beslissing in het voordeel van de koploper. Middenvelders Jordy Clasie en Karim El Ahmadi waren het er na afloop over eens dat Feyenoord het gelijkspel te makkelijk uit handen had gegeven.

‘Als je kort voor tijd op gelijke hoogte komt, is het zaak om een punt te koesteren, zeker uit tegen PSV’, sprak El Ahmadi, de maker van Feyenoords tweede doelpunt. Hij zette zijn ploeg daarmee kort voor rust op een 1-2 voorsprong. ‘In die fase voelden we aan dat we hier konden winnen. Via Khalid Boulahrouz hadden we zelfs op 0-2 kunnen komen. Na rust drongen zij aan en werd het voor ons moeilijker, alleen was het niet zo dat we werden weggespeeld. Het is een grote domper dat we de wedstrijd op deze manier hebben verloren.’

Ondanks de zure wijze waarop Feyenoord in het Philips Stadion met lege handen was achtergebleven, had El Ahmadi in het spectaculaire duel met de koploper ook positieve punten ontdekt. ‘In mijn ogen hebben we vandaag andermaal laten zien dat we mee kunnen in de top van Nederland. Het is heel jammer dat we daar op dit moment niets voor kopen en dat onze achterstand nu weer groter is geworden, alleen kunnen we daar niets meer aan veranderen. We moeten verder en zondag reageren.’

Aanvoerder Clasie sloot zich aan bij de laatste woorden van zijn collega op het middenveld. ‘Vanavond hebben we bewezen dat we PSV pijn kunnen doen’, sprak hij. ‘Daar moeten we op voortborduren, zodat we ons komend weekend weer kunnen oprichten. Het is heel belangrijk om er dan weer te staan.’

Hoewel Clasie alweer voorzichtig vooruitkeek, ging hij niet voorbij aan de wijze waarop Feyenoord in Eindhoven onderuit was gegaan. ‘Daar ben ik heel boos over, zoals iedereen dat op dit moment zal zijn. We hebben goed gespeeld, maar het gaat om momenten, om details, zoals bij zo’n situatie in blessuretijd. Net toen we terug waren gekomen tot 3-3, terwijl de eerste helft al veel kracht had gekost, gaven we het helemaal uit handen. De manier waarop mag echt nooit gebeuren.’