Nieuws

Giovanni: ‘Feyenoord kan weer kampioen worden’

on

Hij staat niet graag in de schijnwerpers, maar toch vond Feyenoord-trainer Giovanni van Bronckhorst ‘een goed gesprek’ met journalist Jan Dirk Stouten, vanavond in het Oude Luxor in Rotterdam, bijzonder.

De 4-0 winst bij AZ van zondag had hem zichtbaar goed gedaan, de landskampioen van 2017 praatte vrijuit over zijn loopbaan als speler en trainer, over verleden, heden en toekomst. Hij gelooft dat Feyenoord dit seizoen weer kampioen kan worden.

Op de bank naast hem kwamen gasten langs als zijn ouders, oud-trainer Willem van Hanegem, ploeggenoot Mark van Bommel bij Barcelona en zijn huidige assistent Jean-Paul van Gastel. ,,Als ik nog met je praat, dan zie ik het in je zitten’’, haalde Giovanni woorden aan die Van Hanegem ooit aan hem wijdde.

,,Ik heb ook meegemaakt dat het een klerebaan is hoor. Zeker bij een club als Feyenoord, maar je leert er mee omgaan.’’

Hij keek nog een keer terug naar 14 en 15 mei, de dagen dat Feyenoord de laatste landstitel pakte en vierde. ,,Ik krijg daar nog steeds kippenvel van. Als speler van Feyenoord ben ik nooit kampioen geweest.’’

Van Bronckhorst vertelde dat hij als speler na Glasgow Rangers naar Chelsea kon, maar vanwege het gevoel toch voor Arsenal koos. Daarna kwam ‘droomclub’ FC Barcelona, waarmee hij de Champions League won. Met Van Bommel ging het over het WK voetbal in 2010 in Zuid-Afrika waar Nederland de finale verloor van Spanje.

Kampioenschap

Uiteraard kwam ook het kampioenschap van de trainer Van Bronckhorst met Feyenoord nog langs, met de bizarre eindfase in de competitie. Eerst het verlies tegen Excelsior dan toch nog de winst op Heracles. ,,De ervaring om een kampioenswedstrijd te spelen is ook een ervaring.’’

Van Bronckhorst belde na de nederlaag op Woudestein zijn spelers en stelde dat de klus tegen Heracles alsnog geklaard zou worden. Dat gebeurde en in Rotterdam barstte een groot volksfeest los. Net als Giovanni gaf ook Jean-Paul van Gastel aan dat hij best nog wel langer bij Feyenoord zou kunnen blijven.

Het interview in het Oude Luxor was live te volgen op de nieuwe internetzender Recht uit Rotterdam (RuR).

Bron: Ad.nl