Gio: ‘We hebben een van onze betere wedstrijden in de afgelopen weken gespeeld’

Feyenoord deed zondag goede zaken door met 0-1 te winnen van FC Twente in Enschede. Trainer Giovanni van Bronckhorst was na afloop trots op de prestatie die zijn ploeg had geleverd.Van Bronckhorst: ‘We hebben een van onze betere wedstrijden in de afgelopen weken gespeeld. In balbezit waren we heel vast, terwijl we veel kansen hebben gecreëerd. De eerste helft kwamen we verdiend op voorsprong. Na rust hebben we de kansen gekregen om een tweede goal te maken en de wedstrijd in het slot te gooien, maar dat doelpunt bleef uit. Daardoor bleef Twente in de wedstrijd.’
‘We kennen de kwaliteiten van FC Twente in de dode spelmomenten, waarin met name Hakim Ziyech gevaarlijk is. Je weet dat zo’n bal dan een keer goed kan vallen voor de tegenstander, maar gelukkig heeft Kenneth Vermeer een paar fantastische reddingen verricht. De scheidsrechter twijfelde in de slotfase ook nog even om een strafschop toe te kennen aan Twente, maar gelukkig gaf hij die niet.’
‘Al met al ben ik heel blij met het spel van de hele ploeg. We hebben drie belangrijke punten in de race om de derde plek behaald. Ik ben trots op dit resultaat, dat ons ook een goed gevoel geeft voor de wedstrijden die komen.’