Feyenoordinbeeld

Gio: ‘Tonny droomt al zijn hele leven om met nummer 10 in Kuip te spelen’

on

De rugnummers voor het nieuwe seizoen van Feyenoord zijn inmiddels bekend. De teruggekeerde Tonny Vilhena ruilt nummer 21 in voor nummer 10, terwijl Nicolai Jørgensen rugnummer 9 krijgt. Toch hoeft dat niet alles te zeggen, zo vertelt Giovanni van Bronckhorst.

“Tonny droomt al zijn hele leven om met dat nummer in De Kuip te spelen”, begint Van Bronckhorst in Voetbal International. “Het kwam beschikbaar, dus dan mag hij het nu dragen. Ik ben blij dat hij bij ons blijft.” Michiel Kramer ruilt nummer 31 in voor 29, en dus geen nummer 9. Nicolai Jørgensen krijgt dat nummer. “Nummer 9 betekent helemaal niet dat Kramer weggaat. Michiel heeft het uitstekend gedaan.”

“Zeker in de beker en de eindfase van de competitie”, vervolgt Van Bronckhorst over de spits. “Hij heeft zich ontwikkeld en is een optie voor de spitspositie, maar ik wil dubbele bezetting. Colin Kazim-Richards is weg, Anass Achahbar is weg. Dan moet er wel wat bij. Bas Dost was niet haalbaar. Deze jongen moet met zijn kwaliteiten moeiteloos in ons systeem kunnen spelen.”

Bron: voetbalprimeur.nl

Aanbevolen voor jou