Gio: ‘Larsson en Nieuwkoop gedwongen gewisseld’

Feyenoord zette de reeks tegenvallende resultaten zaterdagavond voort door in De Kuip met 1-1 gelijk te spelen tegen VVV-Venlo. Dat lag vooral aan de gemiste kansen, waardoor trainer Giovanni van Bronckhorst na afloop eenzelfde verhaal moest afsteken als de afgelopen weken.

‘Het is een repeterend verhaal aan het worden,’ verzuchtte Van Bronckhorst na afloop in de catacomben. ‘In de tweede helft speelden we prima en kregen we voldoende kansen om te scoren. We hadden gewoon de tweede goal moeten maken, zoals we de afgelopen weken wel vaker een extra doelpunt hadden moeten scoren. Zolang je dat niet doet, weet je dat de gelijkmaker altijd nog kan vallen. Helaas gebeurde dat ook…’

De tegentreffer viel vijf minuten voor tijd via een zondagsschot uit een ingestudeerde corner. Van Bronckhorst: ‘We hebben die variant ook besproken, maar toch gaat die bal er in… Dat is gewoon niet goed verdedigd. Als je 1-0 voor staat, moet je er alles aan doen om geen tegengoal te krijgen. Dan win je deze wedstrijd gewoon.’

Voorlopig komt er dus geen einde aan de reeks mindere resultaten van Feyenoord. ‘Het is een feit dat we veel spelers hebben die dit seizoen minder in vorm zijn en minder makkelijk scoren dan vorig seizoen,’ aldus Van Bronckhorst, die begrip toonde voor de frustratie bij de supporters. ‘Dat ze hun frustratie kenbaar maken, is terecht en dat snap ik ook.’

Van Bronckhorst gaf na de wedstrijd aan dat hij Sam Larsson en Bart Nieuwkoop noodgedwongen naar de kant moest halen. ‘Sam had last van zijn kuit en Bart voelde weer wat kramp. Daar konden we dus geen risico mee nemen, ook met het oog op de wedstrijd van dinsdag tegen Manchester City.’