Feyenoordinbeeld

Gio: ‘In rust gezegd dat we tempo moesten opschroeven en druk zetten’

Giovanni van Bronckhorst zag Feyenoord zaterdagavond ook de vierde competitiewedstrijd van dit seizoen winnen en daarmee het eerste competitieblok afsluiten met een maximale score van twaalf punten. Hieronder lees je de reactie van de hoofdtrainer na de 4-1 thuiszege op Excelsior.

.
Eerste helft

‘In mijn ogen speelden we het eerste kwartier redelijk tot goed. We hadden alleen een goal moeten maken, zeker tegen een team dat compact verdedigt en er snel uit kan komen. Dat deed Excelsior ook bij de 0-1, waarbij we niet goed stonden. Uiteindelijk kwam de wedstrijd pas tien minuten voor rust echt op gang voor ons. De gelijkmaker van Dirk viel op een prettig moment. Ik vond 1-1 een terechte ruststand.’

.

Tempo opschroeven

‘Tijdens de rust heb ik tegen mijn spelers niets gezegd over de eerste helft. In plaats daarvan heb ik opdracht gegeven om na rust het tempo op te schroeven en Excelsior onder druk te houden. Dat hebben de jongens vooral in de eerste twintig minuten van de tweede helft uitstekend gedaan. Positief dat we met drie goals in korte tijd het duel direct beslisten. Steven schoot fantastisch binnen.’

.

Invallers

‘De jongens die vandaag invielen hebben een belangrijke rol gespeeld in ons spel van de tweede helft. Jan-Arie deed het erg goed en gaf een fantastische pass op Dirk, die zo zijn tweede kon maken. Michiel was een paar keer dichtbij een doelpunt, terwijl ik Mo El Hankouri ook graag een kans wilde geven. Hij doet het goed op de trainingen en wordt steeds sterker. Mo speelde onbevangen en kan terugkijken op een mooi debuut.’

.

Eerste competitieblok

‘Met twaalf punten uit vier duels kunnen we heel tevreden zijn over het eerste blok van de competitie. We zijn medekoploper, dat is voor ons uitstekend. Met twee weken rust kunnen we ons optimaal gaan voorbereiden op de drukke periode die komen gaat.’