Gio: ‘Ik miste flair en durf in ons spel en dan kom je niet in de wedstrijd’

Giovanni van Bronckhorst had zondag weinig woorden nodig om het gevoel in het Rotterdamse kamp te omschrijven na de verloren Klassieker (1-4). ‘Dit is een mokerslag voor ons’, sprak Feyenoords hoofdtrainer in De Kuip.

Al in de beginfase van de wedstrijd zag Van Bronckhorst dat het niet goed was. ‘We begonnen veel minder goed dan afgelopen dinsdag, met veel balverlies’, analyseerde de coach. ‘Ik miste flair en durf in ons spel en dan kom je niet in de wedstrijd. Dat we voor rust nauwelijks kansen creëerden, was daarvan een logisch gevolg.’

Hoewel de ploeg kort na rust op achterstand kwam, brak daarmee juist Feyenoords beste periode van de middag aan. ‘Met de gelijkmaker van Jens kwam er geloof in het team’, zag Van Bronckhorst. ‘Dat is te laat, maar dat was voor mij wel een moment waarop we de wedstrijd hadden kunnen kantelen. We kregen ook kansen op de 2-1, maar in plaats daarvan liepen we in de slotfase met een paar counters tegen een ruime nederlaag aan.’

‘Dit komt hard aan’, vervolgde Van Bronckhorst, die na afloop niet naar de ranglijst wenste te kijken. ‘Het is nu zaak naar onszelf te kijken. Dit is voor ons erg teleurstellend, zeker gezien de fase waarin we zitten. Een overwinning geeft energie en dat hebben we ook nodig, maar daarvoor hebben we vandaag te weinig durf getoond.