Gio: “Het gevoel is goed en het vertrouwen neemt toe”

In de wetenschap dat de vierde zege op rij een feit is, stapte Giovanni van Bronckhorst zondag in Enschede tevreden in de bus terug naar Rotterdam. De reactie van de hoofdtrainer, die zijn ploeg tegen FC Twente in de tweede helft het verschil zag maken, lees je hieronder.

Onnodig

Het tegen degradatie vechtende FC Twente had zaterdag de concurrentie zien winnen en dus waren de belangen voor de Tukkers levensgroot, wist ook Van Bronckhorst. ‘Dan is het zaak dat je een tegenstander geen hoop geeft’, sprak de coach, die daarom baalde van het doelpunt dat Feyenoord de thuisploeg voor rust cadeau deed. Brad Jones verspeelde de bal aan Adem Maher, die daardoor kon scoren. ‘Zo’n fout mag Brad natuurlijk niet maken. Hij had de bal moeten wegwerken. Door die tegengoal maakten we het onszelf onnodig moeilijk.’

Geloof

Met de gelijkmaker van Maher werd de prachtige openingstreffer van Jean-Paul Boëtius teniet gedaan. Van Bronckhorst had genoten van het doelpunt, dat tot stand kwam via een uitstekende Rotterdamse aanval. ‘Een goede aanval en een mooie goal. Dat is wat je wil zien’, zei de coach. Na de 1-1 zag je bij Twente en in het stadion het geloof even terugkeren, maar gelukkig zijn we daar daarna en met name na rust goed mee omgegaan.’

Dynamiek

Van Bronckhorst zag hoe zijn team de thuisploeg in de tweede helft steeds verder terug duwde, met als beloning de goals van Steven Berghuis (1-2) en Nicolai Jørgensen (1-3). De coach loofde ook de inbreng van invallers Sam Larsson en Robin van Persie. ‘Zij brachten dynamiek in het elftal. Mede daardoor ontstonden er steeds grotere ruimtes en daarvan hebben we optimaal geprofiteerd.’

Vertrouwen

De zege in Enschede was voor Feyenoord de vierde opeenvolgende in de Eredivisie, een reeks die Van Bronckhorst uiteraard tot tevredenheid stemt. ‘Het gevoel is goed en het vertrouwen neemt toe. Volgende week tegen FC Utrecht kunnen we verder afstand nemen van de vijfde plaats. Dat is wat we willen, ook in de aanloop naar de bekerfinale.’

Bron: Feyenoord.nl BRONCKHORST: ‘VERTROUWEN NEEMT TOE’