Gio: ‘De jongens die vandaag hebben gespeeld, hebben het behoorlijk gedaan’

Giovanni van Bronckhorst sloot zaterdag met een tevreden gevoel de voorbereiding af. De trainer vertrouwt er na de 1-0 overwinning op Real Sociedad op dat zijn ploeg klaar is voor de wedstrijd om de Johan Cruijff Schaal. Zijn reactie na de openingswedstrijd:

Over het wedstrijdverloop:
‘Met een 1-0 overwinning tegen een goede tegenstander kunnen we tevreden zijn. De eerste helft hadden we wat moeite om compact te blijven, de tweede helft hebben we dat beter gedaan en minder ruimte weggegeven.

‘De 1-0 was een fantastische goal, een doelpunt uit het boekje. Haps koos het goede moment om diep te gaan, speelde op het juiste moment af, Boëtius gaf een perfecte voorzet en Jørgensen kopte goed in. Daarnaast hebben we ook genoeg kansen gecreëerd om deze wedstrijd te winnen.’

Over de nieuwe spelers:
‘Voor iedere nieuwe speler is het even wennen om als Feyenoorder hier in De Kuip te spelen. De jongens die vandaag hebben gespeeld, hebben het behoorlijk gedaan. We geven ze de ruimte om hier goed te settelen.’

Over de keuze voor een keeper:
‘Kenneth heeft vandaag een goede wedstrijd gespeeld, samen met de verdedigers heeft hij een goed blok gevormd. De keuze voor de keepers blijft moeilijk.’

Over de komende periode:
‘Je merkt dat we nog in voorbereiding zijn, maar desondanks halen we een aardig niveau. Volgende week kunnen we de eerste prijs van dit seizoen winnen, daar gaan we voor. Ik denk dat we klaar zijn voor de wedstrijd om de Johan Cruijff Schaal.’