Gelijkspel voor Feyenoord in Dordrecht

Feyenoord heeft zaterdagavond in de vijfde wedstrijd van de oefencampagne genoegen moeten nemen met een 1-1 gelijkspel. De ploeg van trainer Ronald Koeman leek op bezoek bij FC Dordrecht op weg naar een 0-1 overwinning, maar zag de thuisploeg kort voor tijd via Josimar Lima op gelijke hoogte komen. Graziano Pellè had Feyenoord na acht minuten uit een strafschop op voorsprong gezet.

De wedstrijd aan de Krommedijk was ongeveer tien minuten bezig, toen menig toeschouwer zich verheugd in de handen wreef. Zij waren getuige van een uitstekende Feyenoord-aanval, die geheel volgens het boekje werd uitgevoerd. Ruben Schaken zag vanaf de rechterkant hoe Lex Immers de bal teruglegde op Jordy Clasie, waarop de aanvaller inzakte en daarmee de opkomende Daryl Janmaat alle ruimte bood. De rechtsback kreeg de bal op maat mee van Clasie en bediende Pellè op maat, maar de Italiaan zag zijn kopbal over het doel van doelman Warner Hahn gaan.

Zeker omdat de ploeg van Koeman enkele minuten daarvoor al de leiding had genomen, leek een mooie avond in het verschiet te liggen voor Feyenoord. Het doelpunt kwam na acht minuten spelen van de voet van Pellè, die de bal vanaf de strafschopstip hard en zuiver in de linkerhoek schoot. Scheidsrechter Tom van Sichem had de strafschop toegekend vanwege een overtreding op Bruno Martins Indi, die doorbrak over de linkerkant van het veld en naar de grond werd gebracht door Jeffry Fortes.

Nadat naast Pellè ook Immers, die op fraaie wijze werd vrijgespeeld door Clasie maar oog in oog met doelman Hahn niet wist te scoren, verzuimde om Feyenoord al voor rust op een ruimere voorsprong te tillen, slaagde de ploeg er gaandeweg de eerste helft steeds minder in om gevaarlijk te worden. Door in een vroeg stadium Feyenoords opbouw te verstoren en zelf bij vlagen aardig positiespel op de mat te leggen kwam FC Dordrecht steeds beter in de wedstrijd.

Als gevolg daarvan slaagde de thuisploeg er al voor rust in om via rechtsback Fortes (afstandsschot in het zijnet) en invaller Jessy Mayele (afgestopt door Kostas Lamprou) enkele keren gevaarlijk te worden, maar de grootste kans ontstond kort na aanvang van het tweede bedrijf. Lamprou schoof de bal zomaar in de voeten van Mayele en het was aan de goed opgestelde Joris Mathijsen te danken dat de aanvaller van FC Dordrecht geen vrijstaande medespeler voor het doel bereikte.

Feyenoord, dat met Mitchell Te Vrede en Joey Sleegers als vervangers van Pellè en Immers aan de tweede helft was begonnen, leek de draad daardoor even kwijt. Van het overwicht dat de ploeg een groot deel van de eerste helft had opgebouwd was geen sprake meer en omdat de rust aan de bal en de zuiverheid in de passing ontbraken, bleven nieuwe mogelijkheden lang uit voor de Rotterdammers.

Na een knappe inzet van Sleegers, die een prima voorzet van Schaken tegen de buitenkant van de paal gleed, leek Feyenoord het initiatief weer in handen te krijgen. De ploeg, met inmiddels nog zes nieuwe gezichten binnen de lijnen, leek daarmee op weg naar de vijfde oefenzege op rij, maar zag de thuisploeg vijf minuten voor tijd uit het niets op gelijke hoogte komen. Josimar Lima kopte een scherp aangesneden hoekschop op fraaie wijze in de rechterkruising: 1-1. Hoewel Feyenoord via Sleegers, die van dichtbij op de benen van doelman Hahn schoot, nog dichtbij de winnende treffer was, kon het niet meer voorkomen dat het duel uitmondde in een gelijkspel.

FC Dordrecht – Feyenoord 1-1
8’ 0-1 Pellè (strafschop)